Одморете ги очите со ScreenTemperature

Мартин Јованчевски

во Вести

Се наоѓате со часови пред вашиот монитор. За попријатно искуство, се препорачува да се прилагодува светлината на мониторот според времето од денот. Имено, повеќе светлина за време на денот, но затемнет монитор за време на ноќните часови.

Преку целосно нов дизајн, најновата, четвртта верзија на ScreenTemperature ви дозволува да ги наместите најсоодветните бои и светлина на вашиот екран. Уште подобро, можете да создадете и сочувате најразлични конфигурации и да наместите одредена конфигурација да стапи на сила со притискање комбинација од копчиња.

ScreenTemperature is an open source tool that can help reduce eye strain by  lowering the color temperature of your monitor- gHacks Tech News

ScreenTemperature особено се препорачува на корисниците кои имаат повеќе монитори приклучено затоа што лесно ќе можете да местите една комбинација на еден монитор, а целосно различна на друг.

Коментирај

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Слични статии