„Со новите опции и можности како хиерархиски дизајн на системот за контрола на пристап, семантички XHTML план, надградување на екстензии со еден клик и поддршка за повеќе јазици, Joomla 1.6 еволуираше да биде најпријателски-кон-корисниците моќна алатка за развивање на веб присуството.“, вели Рајан Озимејк, претседател на Open Source Matters, организацијата зад Joomla проектот.

Некои од новините во Јoomla 1.6 се:

  • Подобри контроли за пристап за гледање и едитирање содржина со кориснички групи кои можат да се конфигурираат
  • Кориснички-одредена структура на категории, од едноставни категории од едно ниво до комплексни повеќе нивоа
  • Инсталациски подобрувања кои дозволуваат повеќе екстензии да се инсталираат во еден пакет, кои се надградуваат со еден клик
  • Поголема јазичка поддршка за лесна продукција на повеќе-јазични сајтови
  • Времиња за почеток и крај на објавување за модули со повеќе контроли
  • Нови темплејти и семантичко обележување за да му се допадне на окото како и на интернет пребарувачите
  • Повеќе креативна контрола преку стиловите на темплејтите

Joomla 1.6 може да ја симнете тука.

2 коментари на “Објавена Joomla 1.6

  1. "Joomla is the worst CMS in the history of mankind and if you choose to support it, I’ll no longer be your friend. In all seriousness though, I don’t recommend this CMS for beginners, or really anyone at all. It’s very clunky, the admin area was impossible for both me and my client to understand or pick up quickly and coding for it – forget it. Plugins were buggy for it, it was tough to customize and there isn’t a large enough community to find what you’re looking for in terms of customization. Let’s move on…"

    Извор: http://freelancefolder.com/which-content-manageme

Коментирај

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Слични статии