Објавен Goo.Gl скратувачот за линкови

„… но луѓето продолжија да прашуваат за директен начин да го користат сервисот. Денеска му даваме на goo.gl свој сопствен веб сајт (http://goo.gl/, се разбира). Немаме намера да го преоптовариме сервисот со додатоци, но сакаме да го направиме најстабилниот, најбезбедниот и најбрз URL скратувач на вебот.“ вели Google.

Доколку сте логирани со вашиот Google профил goo.gl ќе ви даде листа на сите претходни скратени линкови со сервисот, како и статистика за колку пати е кликнат линкот и други аналитички статистики.

Доколку сакате брзо кратење Google направи и додатоци за Firefox прелистувачот, односно зa Chrome.

4 коментари на “Објавен Goo.Gl скратувачот за линкови

Коментирај

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Слични статии