Nvidia претстави технологија за синтетизиран глас кој звучи како да го изговара човек

Alexa, Siri, Cortana, гласовниот асистент на Google стануваат покорисни и покорисни. Сепак покрај неколку нереализирани напори кои сме ги виделе, на пример Google Duplex, досега немало некои поголеми напори за креирање на глас кој повеќе наликува на човечки. Она што во моментов недостасува е сопствен тон на глас, но и темпо на говор, интензитет и слично.

Неодамна Nvidia претстави дел од своите напори да креира вештачка интелигенција која ќе има сопствен глас кој ќе звучи како да го изговара човек. Дел од технологијата која ја претстави Nvidia е RAD-TTS функционалност која овозможува креирање на глас и потоа користење на овој глас за да се изговорат зборови кој ги кажува човек.

Коментирај

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Слични статии