Nvidia ги претстави Tesla T4 графичките процесори

Image courtesy of Nvidia

Nvidia претстави нова графичка картичка Tesla T4. Графичката картичка доаѓа со туринг-архитектура, и ќе биде фокусирана на вештачка интелигенција.

Вообичаено овие картички излегуваат блиску со сериите на гејминг графички картички, но сепак освен архитектурата се неповрзани. Tesla T4 е оптимизирани за вештачка интелигенција. Доаѓа со 2 560 CUDA и 320 Tensor јадра. Графичката доаѓа со 16 GB DDR6 RAM и е способна на пресметки со брзина од 65 FP16 TFLOPS.

Картичката троши единствено 75W, што овозможува да се користи без активно ладење.

Картичката е доволно моќна да може да декодира истовремено 38 fulHD видеа.

Картичката доаѓа со поддршка за PyTorch, TensorFlow, MXNet и Caffee2, вели Tom’s Hardware.

Графичката картичка ќе се користи за подобри перфроманси кај инвересните оптоварувања. Засега предноста во овој сегмент ја има Intel, но наскоро Nvidia и AMD ќе ги предизвикаат.

 

Коментирај

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Слични статии