Новиот факултет ФИНКИ стартува Twitter профил

Тоа што е интересно е што ФИНКИ како прв медиум за информирање го користи Twitter. Новиот факултет се уште нема сајт, ниту Facebook страна. Потврдено ни е дека Twitter профилите се официјални и дека сајтот и Facebook страна ќе се појават наскоро, заедно со други информации во врска со факултетот.

На Twitter сега имаат само два твита, за законското креирање на факултетот и информација дека ќе има место за 830 нови студенти. А како што може да се види го има и основното логото без текст и фонт.

Според Конкурсот за запишување на нови студенти, ФИНКИ е најголемиот технички факултет во РМ со 830 места за студенти во прва година.less than a minute ago via TweetDeck

5 коментари на “Новиот факултет ФИНКИ стартува Twitter профил

  1. http://www.sobranie.mk/ext/exporteddocumentdownlo

    Елаборат најверојатно за пратениците пред да ја донесат одлуката за формирање на факултетот. Објаснето е убаво како би функционирал факултетот и дадени се предмети и пример порограма.
    Напомена: програмава не е конечна.

    1. Toa e oд 2009-та. Според луѓе од Финки тоа е како почетна идеја, имало уште неколку такви документи. Во секој случај наскоро ќе биде објавено што е како.

Коментирај

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Слични статии