Нови маки за Kickstarter, телефонот Light ќе доцни неколку месеци

„Глупавиот“ телефон Light кој на своите корисници требаше да им овозможи основна функционалност, ќе доцни со испораките. Оригинално телефонот требаше да пристигне на крајот на овој месец, но поради непредвидени проблеми за најголем дел од поддржувачите ќе биде достапен идната година.

Проблемите се поради дел од функционалностите на iOS кои не можат да се прилагодат. Сепак компанијата за да не доцни уште повеќе ќе започне со испорака на првите (Light) уреди кои ќе започнат со испорaка на 30 ноември. Црната (Night) верзија ќе почека до почетокот на 2017.

1-f6hizj5xmu6lrt7ownc5qw

Предностите на глупавиот телефон покрај можноста да се исклучите од технологијата и цената (уредот чини 100 долари) е и батеријата. Батеријата трае дури 21 ден без полнење.  Дополнително, телефонот е еден од поубавите „глупави“ уреди кои излегле.

Што се однесува до квалитетот, Light Phone се изработува во Foxconn во Кина. Во истата фабрика своите телефони ги произведуваат и Apple, Xiaomi, Huawei.

Коментирај

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Слични статии