Норвешкиот премиер ја води владата преку iPad

Поради вулканска ерупција во Исланд, поголем дел од авионските летови од Њу Јорк до Европа беа одложени оставајќи го норвешкиот премиер Јенс Стелтенберг заглавен на аеродром. Но… тоа не го спречи норвешкиот премиер да ја води политиката преку својoт iPad.

„Премиерот, кој беше во САД на нуклеарниот самит на Обама, ја води норвешката влада од САД преку својот нов iPad.“, вели портпаролот Синдре Фосум Бајер.

Сликата од норвешкиот премиер е закачен на Flickr со име „премиерот работи на аеродром“.

Хмм… дали нашиот премиер знае што е iPad? Всушност и да има свој таблет компјутер за што би го користел?

Коментирај

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Слични статии