Ninite сега достапен за Linux

Ninite за Linux (само за debian базирани системи) е бета верзија и листата на софтвер не е кој знае колку голема, но има програми како DropBox, VLC, Adobe Air, Open Office, Adobe Flash, Thunderbird, Chrome… плус тоа инсталирањето е брзо и лесно.

Доколку имате прашања и забелешки можете да им пишете на Ninite.

(via LifeHacker)

2 коментари на “Ninite сега достапен за Linux

  1. Соодветно на оваа апликација, може да се напише bash скрипта која првин ќе ти ги додаде сите PPA во repository (за апликациите кои ги нема во Ubuntu repository-ата) и потоа ќе ги инсталира. Може и едно малецко GUI да се направи во кое се избира која апликација/пакет да се инсталира (и тој код оди во скриптата).

    Ninite донекаде е добар ако би правел offline инсталација (доколку Ninite ги пакува пакетите т.е. не бара интернет за да ги симне при инсталација) но за таа цел можам и APTonCD да користам.

  2. Мислам дека ова е тотална глупост од неколку причини.

    Прво, софтверот е затворен. Второ, кој би сакал да инсталира proprietary софтвер за да може да инсталира слободен преку него притоа имајќи бољи менаџер за пакети од самата дистрибуција (повеќето од дистрибуциите имаат).

Коментирај

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Слични статии