Нета е девојка која знае кул програмерски шеги

За Нета.мк знаеме само дека е стрип кој го цртаат „повеќе луѓе и еден гуру стрип цртаж“. Можеби е само нивен забавен проект, можеби е и некоја ПР или маркетинг кампања. Сеедно. Ќе дознаеме „наскоро“, ни објасни Нета. Но, тоа што е интересно е што овој нов македонски стрип е фантастичен. Нацртан е одлично, и програмерските шеги се навистина кул. Тоа што ни се допаѓа е што Нета, очигледно, е женски лик, а на македонската програмерска сцена и требаат девојки, бидејќи требаат свежи и нови идеи. Можеби Нета ќе ги мотивира девојките да се заинтересираат за професија доминирана од машки гикови? За повеќе стрипови, посетете го сајтот.

13 коментари на “Нета е девојка која знае кул програмерски шеги

Коментирај

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Слични статии