Nest објави нова верзија на својот паметен термостат

Компанијата-лидер кога Иинтернет на нештата е во прашање, Nest, во сопственост на Google, објави нова верзија на паметниот термостат. Дизајнот на новиот уред е скоро непроменет, а се чини и дека нема никаква причина за ова со оглед на тоа дека дека Nest е еден од најдобро дизајнираните уреди за паметниот дом. Минимални промени сепак има, дисплејот на новиот уред е поголем за околу 5mm, а овојпат доаѓа со резолуција од 480х480 надградба од 320х320.

Иако промените во дисплејот се добри промени, сепак не станува збор за телевизор, па корисниците нез сомневање ќе бидат далеку повозбудени од Farsight, односно надградбата на сензорите кои сега овозможуваат лоцирање на поголемо растојание. Nest термостатот е единствен уред кој доби надграба во овој период, откако сите останати уреди ја добија новата верзија во јуни. Цената на термостатот останува иста, односно третата генерација на уредот чини 250 долари, а на претходната генерација и падна цената и сега доаѓа за 200 долари.

Коментирај

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Слични статии