Не заборавајте да правите чести паузи со Stretchly

Ќе седнеме пред компјутер и ќе заборавиме на тоа колку време поминало. Ова е проблем со кој често се соочуваме повеќето, а на сметка на тоа страда нашето здравје.

Stretchly е алатка која ве потсетува да правите микропаузи од 20 секунди на секои десет минути, како и петминутна пауза на секои 30 минути. Ваквата постојана примена на паузи знае значително да ја подобри вашата состојба, особено доколку спартарски се придружувате до предупредувањата.

Секојпат кога ќе направите некоја пауза, Stretchly нуди најразлични идеи за активности кои ефикасно би го пополнило времето.

На Stretchly се има работено цели четири години. Ова е првата целосна верзија на алатката и како таква се одликува со нов интерфејс, нови икони и мрачен режим.

Коментирај

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Слични статии