Не сте само вие Gmail, YouTube, Google Docs и пребарувачот се недостапни

Дејан Соколоски

во Вести

Надополнето

Од пред неколку минути сервисите на Google се повторно достапни…


Ништо не покажува колку сме зависни од некоја платформа како прекин на услугата. Најголем дел од сервисите на Google се недостапни во повеќе држави.

Gmail, YouTube, Google Docs и пребарувачот се недостапни во повеќе држави и на повеќе континенти. Вести за прекин доаѓаат од Северна Америка, Јужна Америка, Европа.

Покрај стандардните сервиси прекин има и на Google Maps, Adwords, Adsense, но и на Google Pay. Дел од корисниците на Nest паметните уреди јавуваат дека и оваа мрежа е зафатена. Засега нема објаснување кои се причините за прекинот.

Ако сакате да погледате некое видео на YouTube може да се обидете тоа да го направите во инкогнито прозорец, иако се чини дека за дел од корисниците ниту ова не работи.

Коментирај

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Слични статии