„Не се плашете од интелигентните машини, работете со нив“ – Гари Каспаров

Понекогаш најинтересните говори доаѓаат кога не го очекувате тоа. Еден од најдобрите шахисти, Гари Каспаров зборува за своето искуство и партиите шах со суперкомјутерот на IBM DeepBlue. Секако говорот не остана само на ова па ќе може да дознаете многу повеќе од г. Каспаров. Советот на шампионот: „Не се плашете од интелигентните машини, работете со нив“.

Коментирај

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Слични статии