Navify – Wikipedia, YouTube, Flickr – сé во едно

IT.mk редакција

во Веб

{mosimage}Navify е сервис чија бета верзија стартуваше неодамна, сервис кој опфаќа сé што ви е потребно и тоа Wikipedia текстови, соодветни слики да го поткрепат текстот од Wiki и додатни видеа од YouTube. Но има и уште еден детал – коментари и форум. Со ваква платформа тешко дека ќе ги посетувате Flickr, YouTube и Wikipedia кога ќе ви се потребни информации.

Ако веб 2.0 беше за видеата, фотографии и друштвени мрежи, како и содржина генерирана од корисниците, како Wikipedia тогаш веб 3.0 ќе биде вклопување на сите во една платформа.

Таква платформа објави и Google, но нивниот Wave е всушност комуникациска платформа, додека Navify е всушност енциклопедиjа.

„Ако луѓето низ светот можат да соработуваат и да изградат бесплатна колаборативна енциклопедиjа, зошто да не ја направиме покорисна за сите со илустрирање на истата“ рече Алан Рутлиџ, директорот на Navify.

{mosimage}

{mosimage}

{mosimage}

{mosimage}Коментирај

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Слични статии