Научници создадоа соба во која магнетни полиња бежично ги полнат телефоните

Мартин Јованчевски

во Вести

Научниците од универзитет од Токио имаат осмислено бежична соба за полнење телефони. Имено, како си се шетате низ собата и работите најразлични активности, така вашите направи се полнат.

Според научниците се работи за специјално дизајнирана соба во која магнетните полиња се способни да создаваат до 50 вати, нешто што не може да им наштети на луѓето, но и тоа како може без проблем да го полни вашиот телефон. Подразбирливо, се работи за нешто што претпоставуваме дека е исклучително скап прототип кој со години и години би можел допрва да се усовршува.

Коментирај

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Слични статии