RFID (Radio-frequency identification) е концепт каде што се имплементира чип во продукт, животно или човек кој содржи детални информации и ги пренесува истите преку радио бранови. Употребата на RFID чиповите во последните неколку години драстично се зголемува. Пример: биометриските пасоши, или пак на професорот Гасон му овозможува да влезе во зграда, да го користи мобилниот, функционира како лозинка… Повеќе примери на http://en.wikipedia.org/wiki/Rfid#Current_uses.

Во следново видео “инфицираниот научник” го појаснува својот експеримент…

2 коментари на “Научник се инфицирал со компјутерски вирус

Коментирај

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Слични статии