Научете да програмирате со Python и Introduction to Computational Thinking and Data Science курсевите на MIT

Image courtesy of MIT / YouTube

Последните месеци од летото може да ги искористите за да го подобрите своето знаење за информатичката технологија. Еден од најпрестижните универзитети Massachusetts Institute of Technology: MIT понуди неколку бесплатни курсеви.

Курсот за Python всушност се видеа од предавањеата од минатата година. Добра вест е и што за следење на курсот не е потребно никакво предзнаење, односно курсот можат да го следат сите. Сепак, со оглед на тоа дека предавањето е на англиски, ова е ограничување за дел од заинтерасираните од Македонија.

Предавањата ги држат проф. Ерик Гримсон, проф. Џон Гураг и др. Ана Бел.

По завршување на првиот курс, може да го следите и следниот „Introduction to Computational Thinking and Data Science“. Како и за Python, ниту за овој курс не е потребно никакво претходно предзнаење.

Целта на курсивете е до помогнат за полесно сфаќање на улогата која ја има програмирањето, како и дел од проблемите кои може да се олеснат и надминат со програмирање.

Сите потребни материјали како и линкови до предавањата може да пронајдете на веб-сајтот на MIT.

Коментирај

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Слични статии