Natural Reader го чита текстот за вас

Natural Reader е корисна алатка која ќе ви се најде доколку не можете или немате време да читате текст од екранот на вашиот компјутер. Со оваа алатка, текстот ќе биде читан за вас и тоа со британски, односно американски акцент или пак со бројни гласови од Европа. На текстот кој ќе ви се чита, можете да ја менувате брзината.

Алатката е достапна во desktop или онлајн форма, но и како екстензија за Google Chrome. Независно од верзијата, процедурата е едноставна и се состои од префрлување на текстот кој сакате да ви биде прочитан и кликнување на соодветното копче. Паралелно со ова, можете и да поставувате фајлови. Дислексичките корисници имаат специјално дизајниран фонт кој е полесен за читање.

За да користите Natural Reader не мора да создадете акаунт, но таквото нешто се препорачува доколку сакате повеќе опции, како библиотека за чување фајлови и уредувач на изговор. Исто така, бројот на форматите кои сакате да ги поставите е ограничен за корисниците на бесплатната верзија. Многу покорисни опции, како преточување аудио фајлови во текст или читање PDF документи и слики, се заклучени зад исклучително висок платежен ѕид од 100 евра.

Коментирај

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Слични статии