ИТ настан: Елиот Адамс ја носи Силиконската долина во Скопје

Како прв ментор на втората пред-акцелераторска програма наменета за ИТ стартапи, Seavus Инкубатор го најавува гостувањето на Елиот Адамс од Силиконската долина. Како и минатата година, во текот на октомври и ноември во Скопје ќе дојдат истакнати имиња од светот на претприемништвото во Seavus Инкубатор, каде стартапите ќе може да креираат и иновираат продукти.

Елиот Адамс има големо искуство во работа со претприемачи, пред сè како ментор на пред-акцелераторската програма на светски познатиот акцелератор Тechstars од Сан Франциско. Тој  е предавач на Интернационалната бизнис школа Hult со седиште во Сан Франциско, каде соработува со претприемачкиот центар Nasdaq и е автор на книгата “The startup mixtape” која ќе ја промовира за време на неговото гостување во Македонија. Интересен податок е дека еден од стартапите во кој работел како директор за технологија (CTO) е продаден за 22 милиони долари во 2008 година.

Аплицирањето за пред-акцелераторската програма на Сеавус Инкубатор е се уште отворено, а само 10 стартапи ќе имаат можност да земат учество во овогодинешната програма. Сите заинтересирани компании можат да аплицираат на веб страната на Seavus Инкубатор.

Коментирај

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Слични статии