Наскоро видео повици со Facebook пријателите преку Skype

Skype 5.0 во октомври минатата година излезе со Facebook интеграцијата која овозможува корисникот преку Skype да чита постови од мрежата, да споделува постови и да разговара (чет) со Facebook пријателите, да им се јави на телефон или да им прати текстуална порака.

Facebook со ваквиот чекор би можел да им пркоси на Google Talk или Facetime на Apple, кои се популарни сервиси кои ја нудат оваа можност.

Во последно време, амбицијата на Facebook да превземе што поголем дел од интернетот и да навлезе во што повеќе сфери и им овозможи буквално се на корисниците, е во подем, така да најверојатно нема да мора да чекаме многу за оваа опција да стане возможна.

Коментирај

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Слични статии