Напредни C# туторијали со Никола Ѓоргиев – var (локални променливи, анонимни типови)

Во ова видео од напредните туторијали со Никола Ѓоргиев, Никола објаснува за клучниот збор var и негово користење за креирање на локални променливи. Дополнително, во ова видео може да се потсетиме на „for“ итерациите, и за првпат да се запознаеме со foreach.

Последната тема во овој туторијал се анонимните типови (Anonymous Type) што на корисникот му овозможуваат да креира објект без да креира класа за истиот.

Коментирај

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Слични статии