Напредни C# туторијали со Никола Ѓоргиев – Серијализација: binary, XML, JSON

Во претходните неколку видеа можевме да се запознаеме со начинот на кој во C# се креираат, се отвораат, се читаат и се запишува во фајлови. Во ова видео може да се запознаеме повеќе со серијализација. Серијализациајта ни овозможува даден објект од C#, односно од меморијата да го зачуваме на некој надворешен ресурс, и како таков да може да го пренесеме во друга апликација и да имаме можност од тој ресурс да го рекреираме објектот. Во видеото има неколку примери за најчесто користени типови на серијализација: бинарна, XML и JSON серијализација.

Текстот за овој видео туторјал и овојпат е достапен во документот кој доаѓа заедно со видеата.

Коментирај

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Слични статии