Напредни C# туторијали со Никола Ѓоргиев – Работа со фајлови и фолдери

Ова и следните неколку видеа Никола ги посвети на работа со фајлови и фолдери. Запишувањето и читањето на содржини во фајлови е важен дел од програмирањето.

Во ова видео корисниците ќе научат да креираат фолдер; да поверат дели тој фолдер постои. Дел од туторијалот се и стандардните операции во фолдер како пребарување на фајлови во фолдер.

Вториот дел  од туторијалот е посветен на фајлови и работа со фајлови,  на пример креирање на фајл, бришење на фајл и запишување на податоци во фајл.

1 коментар на “Напредни C# туторијали со Никола Ѓоргиев – Работа со фајлови и фолдери

Коментирај

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Слични статии