Напредни C# туторијали со Никола Ѓоргиев – Pass by Value/Reference

Во ова видео продолжува делот на работа со променливи и менаџирање на меморија. Фокусот е на „Passing by Value“ и „Passing by Reference“ и разликата помеѓу двете методи. Дел од видеото се однесува на познавање на теорија и примена во пракса. Овие неколку лекции се најважни за девелоперите на видеоигри за мобилни уреди кои доаѓаат со ограничени ресурси на располагање, но и за сите други вели Никола.

Коментирај

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Слични статии