Направи сам: USB Power Bank за 5 евра

USB Power Bank е навистина корисен уред кој може да ви помогне кога ќе ви се испразни батеријата на таблет компјутерот или телефонот. Цената на овие уреди и не е превисока, но ако имате слободно време и имате стара батерија од лаптоп, истиот може да си го направите и сами. DoItYourself Gadgets ги има останатите елементи и алатките кои се потребни за овој проект.

Напомена, доколку не сте сигурни во тоа што го правите, тогаш подобро пронајдете пријател кој знае што прави или едноставно купете готов Power Bank. Oпасноста од неисправни батерии на полнач не е мала. Можеби најдобар пример за опaсноста од батериите се неодамнешните проблеми кои ги имаше Note 7.

Коментирај

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Слични статии