Направи сам батерија vs. Tesla Powerwall

Дејан Соколоски

во feature, Свет

Tesla пред неколку години започна со производство на батериски ѕид. Со овие батери куќите можат подолго да се напојуваат без да купуваат електрична енергија. Сепак, ентузијасти ова го прават со години.  Не само што прават поевтини батерии, туку батериите се и со поголем капацитет.

Батерија од видеото не е со доволно голем капацитет, но принципот на пресметки и креирање е ист. Батеријата иако е најскапиот, сепак е само еден дел од Tesla Powerwall.

Коментирај

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Слични статии