Направете си ваши Google Street View панорами

Направете си сам Street View, вели Google во најавата дека ги отвара мапите за краудсорсинг фотографии направени од корисници со Android телефон или DSLR фотоапарат. Новата опција за View заедницата дозволува во Google Maps да се додадат корисничките панорами од 360 степени од „омилените места“. Штом се поврзат фотографиите тие ќе бидат објавени на мапите, и луѓето ќе може да ги користат на начин како што се користи Street View. Дополнително, како со Street View, фотографиите, односно панорамите, ќе може да се ембедираат во сајтовите или да се искоратат за апликации креирани со Google Maps API.

Коментирај

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Слични статии