Наоѓање на стан со најдобра цена користејќи проста линеарна регресија и Python

Во ова видео, може да научите како да го најдете станот со најдобра цена користејќи проста линеарна регресија и Python.

Анализа на податоци е поле кое последната деценија зема доста голем замав. Постојат голем број на комплексни модели кои се користат во многу области. Многу од нив се обидуваат да ја симплифицираат реалноста и да помогнат при носење одлука, но, дури и едноставен модел, како проста линеарна регресија може да ни даде дополнителни информации, и да ни биде од помош. Видеото е наменето за оние кои се почетници во програмскиот јазик (и/или статистика/економетрија) или сакаат да научат повеќе за самиот процес.


Напомена – текстот го напиша Костадин Ристовски, тој е автор и на туторијалите.

Коментирај

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Слични статии