Највлијателните твитерџии во .мк и регионот, анализа на @varagic

Г. Варагиќ ги искористи алатките Topsy.com, WeFollow.com и TwitterGrader.com за да ги одреди највлијателните корисници. Topsy ги листа корисниците според пребарувањето додавајќи на одредени корисници „influental” под името, најверојатно заради конекцијата меѓу твитеrџиите и односот меѓу корисниците. За локацијата се користи Twittergrader и WeFollow да се одреди местото и да се направи листа кој корисник од каде е.

„Вакви листи служат само како почеток за анализа на однесувањето на онлајн корисникот, бидејќи е потребно да се согледа во кој сегмент постои влијание кај одредени корисници – без врска дали е тоа географска одредница, тематска одредница и влијание на останатите лидери во мислењето, итн.“, пишува г. Варагиќ.

[blog post] Najuticajniji korisnički Twitter nalozi iz BiH, Slo, Hr, Sr, Mk, CG http://is.gd/Vbbe1sless than a minute ago via TweetDeck Favorite Retweet Reply

Коментирај

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Слични статии