Најверојатно најкул лажно видео досега

Дејан Соколоски

во Свет

На почетокот на јули Вирџинија стана првата држава која ги забрани „deepfakes“ и „deepnudes“ видеата. Државата само го прошири законот кој се однесуваше досега на „одмазничко“ порно и сега се однесува на и на оваа технологија.

Deepnudes е технологија за креирање на порнографски видеа со помош на вештачка интелигенција, во видеата ликот на актерите се менува со некоја позната личност. Deepnudes се базира на претходната технологија, но наместо видео менува фотографии. Во недостиг на подобро објаснување технологијата претвора обични слики на девојки во голи слики. Поради неочекуваниот висок интерес DeepNude ја затвори платформата за сите, а на купувачите им ги вратија парите. За жал софтверот веќе е преземен и дел од купувачите препродаваат копии.

Во овој период кога веројатно си помислувате дека некоја технологија никогаш не требала да биде издадена се појави ова видео креирано од Ctrl Shift Face. Видеото е креирано со DeepFake и е веројатно е најкул видеото што досега го направиле. Дополнително, ова е одлична можност да се види до каде е дојдена технологијата. Секако ова е едно од видеата, а второто можеби е и поимпресивно.

1 коментар на “Најверојатно најкул лажно видео досега

Коментирај

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Слични статии