Најбрзиот SSD – Samsung SSD 950 Pro

Дејан Соколоски

во Хардвер

Новиот SSD на Samsung ги поместува границите кога брзините на дисковите се во прашања. Samsung SSD 950 Pro чита со брзина од 2,500 MBps и запишува со брзина од 1.500 MBps. Со оваа брзина дискот е дури четири пати побрз од претходникот, и кога ќе излезе во октомври, ќе биде најбрз SSD на пазарот.

Драстичната промена на брзината се должи на промена на AHCI технологијата со побрзата NVMe, а се поврзува преку PCI-Express интерфејс, вели Ars Technica. Новата 950 Pro SSD серија ќе биде достапна во две верзии 256 и 512 GB и ќе чинат 200, односно 350 долари.

Коментирај

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Слични статии