Најавена е ново продолжение на култната Legend of Zelda за Nintendo Wii U

Nintendo сè уште има куп проблеми, пред се поради девелоперите кои се одлучија најголем дел од игрите за нивните конзоли да ги поместат за 2015 година, но сепак компанијата има неколку игри кои се култи за оваа конзола. Ова најмногу се однесува нa Mario, но и на Legend of Zelda која е една од најпопуларните игри за Nintendo . На годинешниот Е3 Nintendo имаше можност да го презентира новото продолжение на Zelda, кое не само што изгледа одлично туку и се враќа кон корените со креирање на огромен свет во кои играчите можат да се движат во сите правци. Новата Zelda ќе биде достапна во 2015 година за Wii U.

[youtube]upXyl6GRLg0[/youtube]

Коментирај

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Слични статии