Надополнето: Видео за сетирање нa приватностa на Facebook

Најголемата промена е можноста да одредите индивидуално кој да има пристап до вашата содржина, без врска дали е слика или пост на ѕидот. Останатите промени се појасни опции за приватност и повеќе информации за приватноста. Исто така веќе нема регионални мрежи од проста причина што доколку припаѓате на една, секој член има пристап до вашиот профил.

Почетниот екран на кој ќе наидете е со зададени oпции наместени од Facebook. За подетално сетирање на вашата приватност ќе треба да одите во ‘settings’ горе десно, да ја внесете повторно лозинката и подетално да сетирате кој може да има пристап до информациите на вашиот профил.

Интересно, Facebook е прва голема интернет компанија која ги тера своите корисници да си ја сетираат приватноста.

Повеќе детали за промените во соошптението од Facebook.

Надополнето: Видео туторијал за сетирање на приватноста

Подолу е видео кое го објаснува првичниот екран за приватност кој ве пречекува кога ќе се логирате на мрежата. Дополнителни информации и сетирање на приватноста ќе можете да најдете на ова видеo.


 

Коментирај

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Слични статии