Над 10.000.000.000 твитови и продолжуваме да броиме…

„Гледаме на големата табла и чекаме бројката да се преврти на 10 милијарди твитови заедно со тимот.“ твитна Еван Вилијамс, директорот на Twitter.

Тоа што е интересно е што тие 10.000.000.000 твитови се само момент, бројчаникот продолжува да брои бидејќи се објавуваат меѓу 40 и 50 милиони твитови секој ден. Луѓето продолжуваат да разговараат и споделуваат информации, така да 20.000.000.000-иот твит е само 202 дена далеку, според GigaTweеt.

Коментирај

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Слични статии