MySQL.com хакнат со SQL Injection

За Oracle е засрамувачки што неговите два сајтови, добиени после купувањето на Sun Microsystems во 2009-та, се пробиени поради лошо кодирање и лошо тестирање на страниците, бидејќи се очекува сериозна ИТ компанија да ги заштити своите два сајта од SQL Injection напади.

Со пробивањето се откри дека дел од лозинките на корисниците биле долги само 2 знака, додека директорот на продукт имал лозинка од 4 знака. Ова покажува дека лошо одберените лозинки се проблем и меѓу ИТ професионалците, иако во овој случај лозинките не биле допрени, туку сајтот е пробиен поради погрешно управување со него.

2 коментари на “MySQL.com хакнат со SQL Injection

Коментирај

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Слични статии