Mozilla Plugin Check сега е за сите прелистувачи

Сега Plugin Check нуди проверка на плагините за сите прелистувачи.

„Веруваме дека безбедноста на плагините е проблем на севкупниот веб, затоа додека нашиот првични напори беа фокусирани кон градење на странава за Firefox корисниците, тимот ја продолжи проверката да работи со Safari 4, Chrome 4, и Opera 10.5. Додадовме поддршка и за Internet Explorer 7 и 8 за најпопуларните плагини, но бидејќи IE користи специфичен код за секој плагин ќе треба подолго време за сите плагини од тој прелистувач.“ вели Џонатан Најтингејл, директор за развој на Firefox.

Toj исто така додаде Mozilla ќе има Plugin Directory (моментално во алфа) каде ќе се ставаат најновите плагини и ќе биде главниот начин за апдејтирање на истите.

2 коментари на “Mozilla Plugin Check сега е за сите прелистувачи

Коментирај

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Слични статии