Mononoki е бесплатен фонт, наменет за програмери

Фонтот кој го користите додека го пишувате вашиот код не ви е доволно прегледен? Нема проблем, Mononoki е токму креиран за девелопери, а неговиот дизајнер Матијас Телен го направи фонтот да биде достапен потполно бесплатно, јави The Next Web.

Фонтот е лесно разбирлив, совршен за работа со IDE или текст едитор, и е прилагоден за сите монитори. За жал, ако досега користевте како оправдание „Многу нејасен ми е текстов, ништо не читам“, за да го одложите кодирањето, веќе немате оправдување.

Image courtesy of programmingfonts.org

Image courtesy of programmingfonts.org

Коментирај

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Слични статии