Моќни можности за преименување со PowerToys: PowerRename

Корисниците на постарите оперативни системи, како Windows 95 и XP, сигурно пријатно се присетуваат на оригиналните PowerToys, на Microsoft. Се работеше за колекција од алатки за менување работи за полесно снаоѓање и работа во самата Windows околина.

Компанијата Microsoft одново се враќа на идејата, овојпат за нивниот најнов оперативен систем.

PowerToys: PowerRename е Shell екстензија за Windows 10. Со неа, можете да се впуштите во групно преименување на фајлови и фолдери, како и групно вметнување броеви до имињата, групно заменување зборови, игнорирање фолдери и многу повеќе.

Интересно е тоа што, Microsoft воведе и поддршка за мрачен режим во PowerToys, но само во оние области каде таквото нешто е изводливо.

Коментирај

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Слични статии