„Мое осигурување, мој доктор“ е нов веб сервис за проверка на здраствено осигурување

Основната цел на веб сервисот „Мое осигурување, мој доктор“ е скратување на времето, намалувањее на гужвите и полесно остварување на правата како на осигурениците така и на избраните лекари, вели Фондот за здраствено осигурување на Македонија.

„За да се користат овие услуги потребно е да се има само компјутер интернет и мало познавање за истите.“

Адресата на веб сервисот е moeosiguruvanje.fzo.org.mk. Ќе треба да се логирате со матичен број и број на здраствена легитимација, по што ќе добиете пристап до услугите наменети за укинување на сините картони, подобро е-здраство и полесно остварување на правата.

Moe Osiguruvawe Moj Doktor

14 коментари на “„Мое осигурување, мој доктор“ е нов веб сервис за проверка на здраствено осигурување

  1. Какви итиотчиња сте невидени. Книшка здравствена треба да отворите таму е здравствен број. Кога дозволуваат на дечиња да коментираат ќевакви зафрканции.

      1. Ako nemas elekstornska zdravstvena karticka ne go znaes tvoeto ezbo probaj so broj na zdravstvena legitimacija i embg

Коментирај

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Слични статии