Mobilewalla ги открива највисоко рангираните мобилни апликации за 2011-та

Фирмата за анализа на мобилниот пазар, Mobilewalla ја објави листата на највисоко рангираните, односно најквалитетни и популарни апликации од четири мобилни платформи. Оваа листа е креирана од посебен алгоритам на Mobilewalla кој ги оценува апликациите според неколку фактори како добиениот рејтинг и според споделувањето на друштвените медиуми.

Од листата може да се види кои корисници на мобилни платформи какви апликации сакаат. Пример, Android и iOS корисниците сакаат игри, иако iOS корисниците преферираат и апликации за следење на информации. A BlackBerry и Windows Phone 7 корисниците сакат корисни и забавни апликации. Некои од апликациите не се достапни за македонските корисници.

Android Free

Android Paid

Apple Free

Apple Paid

BlackBerry Free

BlackBerry Paid

Windows Phone Free

Windows Phone Paid

Коментирај

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Слични статии