#MKStartups и #ИТН го дискутираат извештајот за стартапи на Френк Нојригат

Кратката посета на Македонија на Френк Нојригат, ко-основачот на Startup Weekend, беше навистина продуктивна. По две недели Френк ни остави еден интересен извештај за проблемите, предизвиците и решенијата како да се унапреди македонскиот стартап екосистем. „Македонија е далеку од исполнување на стартап потенцијалот кој го има, но со оглед на проблемите и предизвиците кои стојат на патот, се чини дека нема брзо решение“, вели г. Нојригат.

Токму тој извештај е тема на два македонски подкасти. Првиот подкаст е #MKStartups воден од Петар Ниновски од Brainster, Ева Пиперевска од G6 Solutions и Нина Николиќ од #StartupSelfie како гостин.

Вториот подкаст кој го дискутираше извештајот беше нашиот #ИТН, подкаст за технологија на IT.mk и Радио МОФ, воден од уредникот на IT.mk, Виктор Дано, и маркетинг менаџерката oд Haselt, Викторија Николовска; продуциран од Були од Радио МОФ.

Коментирај

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Слични статии