Можеби малку идеалистички, но сепак соодветно е што Twitter птицата си го најде местото на македонското знаме на 14-тиот ден од протестите против полициска бруталност. Соодветно е бидејќи друштвената мрежа од само 140 знаци беше и продолжува да биде алатка за споделување информации за протестите и да ги поврзува корисниците во една .мк онлајн заедница.

Доволно е да се пребара по хаш-таговите #protestiram и #martin и да се види дека скоро секој твитерџија е некако инволвиран во протестите, во решавање на инцидентот и ангажиран кон донесување повисоки полициски стандарди.

Сликава е на Томе Богданов


Сликава е од Видана Бошкова-Мицевска


Сликава, како и почетната, е на Mите Кузевски


Сликава е на Mите Кузевски

http://t.co/uHhIggC – the Macedonian Twitter flag – symbol of the protests against police brutality initiated on #Twitter #protestiramless than a minute ago via web Favorite Retweet Reply

Twitter e-republic! Поддршка од мене, @sead93 и @apostolov80 за мирниот протест против насилството #protestiram http://t.co/nzoZO1Fless than a minute ago via web Favorite Retweet Reply

Day 14 of Protest in Skopje, Macedonia from Dejan Velkoski on Vimeo.

4 коментари на “.мк Тwitter република

Коментирај

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Слични статии