Miyubi е првиот долгометражен VR филм

Funny Or Die го претстави првиот VR филм, Miyubi. Филмот е приказна сместена во осумдесетите. Miyubi е робот кој е произведен во Јапонија. Неговата приказна започнува кога бизнисмен го купува како подарок за својот син.

Miyubi е приказна за застарувањето. Најверојатно најинтересниот дел од филмот се скриените делови кои може да ги „отклучи“ гледачот, но ова не е едноставно. Станува збор за експериментален филм, скриптирана комедија. Ова не значи дека нема холивудски ѕвезди. Во главна улога е Џеф Голдблум кој го игра креаторот на Miyubi.

Коментирај

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Слични статии