Минималистички Facebook со Greasemonkey скрипта

Прво ви е потребна инсталација на Greasemonkey. Откако ќе го инсталирате додатокот и рестартирате прелистувачот, во долниот ќош ќе ви се појави слика од мајмунче. Со левото копче го гасите Greasemonkey, со десното ви се отвара менито за вметнување сопствени скрипти или оневозможување на истите.

Oтидете на страната на Minimalist Facebook скриптата. Од тука со кликање на Install Greasemonkey ќе ja стартува инсталација за скриптата, по што само повторно ја лоадирате Facebook кој сега е минималистичка верзија на сајтот. Изгасете го Greasemoneky, релоад и повторно имате целосен Facebook.

Повеќе скрипти за подобрување на прелистувачот кои можете да ги користите со Greasemoneky има на userscripts.org.

(via FirefoxFacts)

4 коментари на “Минималистички Facebook со Greasemonkey скрипта

  1. Скриптите што важат за "Greasmonkey" може да се инсталираат директно во Chrome/Chromium без никаков додаток, што значи скриптата работи и на Chrome/Chromium

Коментирај

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Слични статии