Мини компјутер во форма на бизнис карта и цена од 200 денари

Џорџ Хилиард е човек кој успеа да направи мини компјутер во форма на бизнис карта.

По цена од само 3 долари, Џорџ успеал да се здобие со испечатена плоча и да го смести Allwinner F1C100 чипот кој се одликува ем со ARM9 процесор ем со 32MB RAM.

Во визитката, Џорџ има сместено Linux 5.2 kernel, неколку апликации и игри, но и неговото резиме. За да можете да започнете со работа, потребно е да ја поврзете бизнис картата на кој било копјутер со USB порт. Оперативниот систем стартува за импресивни шест секунди.

Ова не е првпат некој да го искористи дизајнот на визит картата за да направи нешто друго.

Визитка која е и музички инструмент, дело на Тим Ален Џејкопс
Кога не знаете дали нешто навистина ќе се случи. :)

2 коментари на “Мини компјутер во форма на бизнис карта и цена од 200 денари

Коментирај

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Слични статии