Microsoft во партнерство со Space X ја претстави Azure Space иницијативата

Дејан Соколоски

во Вести

Microsoft објави дека во партнерство со SpaceX ќе работи на сателитски интернет за Azure облакот. Azure Space е фокусиран на вселената и сателитско поврзување како дел од облакот.

Сепак новиот сервис ќе им биде корисен на повеќе различни сектори: земјоделие, енергетика, телекомуникации. Во партнерство со Starlink сателитскиот интернет на Space X, ќе биде овозможен брз сателитски интернет за Azure Modular Datacenter.

Azure Modular Datacenter (MDC) е новитет кој компанијата го најави заедно со Azure Space иницијативата. Станува збор за податочен центар во контејнер, своевидно преносно решение. MDC е самостојно решение кое ќе овозможи поставување на „remote“ Azure податочни центри.

Коментирај

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Слични статии