Microsoft ветува дека Hyperlapse ќе ви го направи видеото подобро

Microsoft ја претстави Hyperlapse алатката која може да го подобри квалитетот на видеото и овозможува обработка на видео снимено во движење, по што видеото е „измазнето“. За разлика од сличните алатки кои се достапни Hyperlapse овозможува и обработка на видеото откако е снимено. Алатката го поправа видеото преку процесирање на слика, најпрво се анализира 3Д-патека на движење на камерата, па доколку фалат делови се одадаваат со слепување на пиксели, конечно благодарение на препознавање на објектите Hyperlapse овозможува фокусирање на објект, на пример на лице.

Апликацијата треба да биде веќе достапна за Windows Phone и Android, а постои и Windows верзија. Во моментов нема iOS верзија иако веќе постојат слични решинија за iPhone што е една од причините поради која не е изработена iOS апликација, иако од Microsoft најавуваат дека го анализираат iOS и посто можност наскоро да се појави апликација.

Коментирај

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Слични статии