На HTML5 лабораторијата Microsoft ќе прикажува прототипи од се-уште-не-завршените стандард/спецификации како IndexedDB и WebSocket со цел истите да бидат искористени при градење на веб сајтови и да им се провери функционалноста.

„Со многу HTML5 технологии се уште во развој, нашиот пристап е да им овозможима на развивачите подобар избор и да избегнеме лажни дихотомии меѓу поддршката за стандардите.“, пишува Microsoft на својот блог.

„Со јасно одделување на прототипските имплементации со тие во мејнстрим прелистувачот, ќе можеме да избегнеме многу негативни последици.“

Коментирај

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Слични статии