Microsoft Bing се подготвува за апликации со проширена реалност

Microsoft започна со подготовки на теренот за својот производ за проширена реалност, јавува ZDNet. Основата на проширената реалност на Microsoft ќе биде Bing, а тимот работи и на  Augmented Reality SDK,што значи дека сметаат и на независни девелопери кои се заинтересирани за AR-апликации.

Тимот за проширена реалност работи на неколку проекти: следење на камера, гласовно и визуелно препознавање, оптичко препознавање на карактери, превод, а и визуелен кориснички интерфејс. Досега се достапни неколку апликации за проширена реалност: Bing Translation, Bing Maps, Bing Vision и Bing Audio.

За жал за сега нема информација која ќе биде платформата на која ќе се „вклучуваат“ апликациите со проширена реалност, иако без сомнеж барем во моментов најпогодна платформа е Windows Phone. Доколку шпекулациите за Fortaleza се покажат како точни токму тие би биле прв избор.

Ова најверојатно повторно ќе го зголеми ривалството помеѓу Google и Bing, кое сега ќе излезе надвор од рамката на пребарување.

 

Коментирај

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Слични статии